ReserveringNieuws00 33 3 25 24 41 60
Camping het hele jaar geopend

Troyes

Op 40 km van de camping ligt Troyes, een bestemming vol kleur en architectuur.

Troyes is de historische hoofdstad van de Champagne in navolging van Reims. Ze werd uitgeroepen tot de stad met tien kerken en is de perfecte bestemming voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis. Het is ook een groot fabrieksoutletcentrum, erg handig om voorraden te kopen tegen lagere prijzen. De stad telt negen districten, elk met een eigen sfeer en geschiedenis. Sinds de Middeleeuwen hebben sommige straten dezelfde naam behouden en hebben de huizen hun kelders en wijnkelders bewaard. Deze bewaring is in die mate gebeurd dat een handelaar ten tijde van de grote Jaarmarkten van Champagne, vandaag nog zeker de locatie van zijn kraam zou herkennen. De Trojaanse huizen werden allen identiek herbouwd in de zestiende eeuw om de middeleeuwse architectuur van de Champagne te behouden.

De stad Troyes biedt heel wat verschillende passies via zijn ambachtslui, musea en pittoreske straatjes. Het is mogelijk om meer te leren over de cultuur van het glas-in-loodraam in de werkplaats Vinum, sinds meerdere generaties geleid door de meesters van het glas-in-loodraam van de familie Vinum. De werkplaats is open voor het publiek en het is mogelijk om het precisiewerk bij het maken van glas-in-loodramen van dichtbij te observeren. U kunt nog heel wat andere plaatsen en bezienswaardigheden ontdekken tijdens een bezoek aan Troyes.


Om te bezoeken:
-Het museum van Saint-Loup: het museum voor Schone Kunsten en Archeologie is gevestigd in de abdij van Saint-Loup, die oorspronkelijk op de plaats van de huidige abdij van Saint-Martin-ès-Aires stond.
-Het Vauluisant Museum: een museum in Troyes gewijd aan 16e eeuwse Trojaanse kunst en kousen
-Het Museum voor Werktuigen en Arbeidersdenken: Het herbergt een collectie werktuigen uit de 17e en 18e eeuw die uitzonderlijk rijk en verscheiden is.