ReserveringNieuws00 33 3 25 24 41 60
Camping het hele jaar geopend

Camping toerisme in Champagne Ardennen

Een streek rijk aan geschiedenis en specialiteiten.

Champagne-Ardenne is vooral bekend om zijn wijngaarden en kelders. Het is in deze streek dat de wereldberoemde Champagnewijn wordt geproduceerd, die het AOC-label (Appellation d'origine contrôlée) heeft gekregen. Het is ook mogelijk om vele steden te bezoeken die rijk zijn aan erfgoed, gastronomie of architectuur.

De oude huizen van Troyes, Épernay en zijn kelders, de abdij van Châlons-en-Champagne en zijn beekjes, Reims en zijn kathedraal, de valleien van de Marne en de Maas... Er zijn veel bezienswaardigheden om te bezoeken en te verkennen. Ontdek het Lac du Der-Chantecoq, het grootste kunstmatige meer van Europa dat speciaal voor het toerisme is gereserveerd.

Sinds de oudheid is de regio Champagne-Ardenne het toneel geweest van vele historische gebeurtenissen. Van de Romeinen tot de verzoening tussen Frankrijk en Duitsland na de Tweede Wereldoorlog, er zijn vele historische taferelen te ontdekken tijdens uw verblijf.

Ontdek de Aube per fiets

Op slechts 2 km van het Domaine de la Noue des Rois, via de gemeentelijke weg, heeft u direct toegang tot Crancey. Aan het begin van de fietsroute kunt u een wandeling maken en in alle vrijheid genieten van een compleet andere omgeving. De fietsroute strekt zich uit over 42 km in de richting van Troyes.

Om meer te weten te komen

Nigloland

Een pretpark op 1u15 van de camping Noue des Rois. Zie de site