ReserveringNieuws00 33 3 25 24 41 60
Camping het hele jaar geopend

4-sterren camping bij het Forêt d'Orient

Het regionale natuurpark Forêt d'Orient ligt in het departement Aube in de regio Champagne-Ardenne, op 25 km van Troyes. Het is een van de grootste natuurparken van Frankrijk en beslaat een uitgestrekt gebied van 80.000 hectare. Wat kun je doen en zien in het Forêt d'Orient? Volg de gids!

Wandelen in het bos

Met meer dan 300 km goed onderhouden en bewegwijzerde wandelpaden is het Forêt d'Orient een waar paradijs voor wandelaars. Je kunt kiezen uit 25 circuits die geclassificeerd zijn als "Promenade et Randonnée", variërend van 2,5 km tot 20 km voor de sportievelingen. Ontdek 23.000 hectare bos, 4.360 hectare meren en meer dan 265 vogelsoorten. Een van de favorieten van de camping: de groene route van Troyes naar de meren van het Orient Forest. Je vindt de voorgestelde wandelingen op de website van het Parc naturel régional de la Forêt d'Orient.

Geniet van de grote meren

Er zijn drie meren in het hart van het bos van Orient. Je kunt hier zwemmen, vissen, zeilen, kajakken of vogels kijken. Lac d'Orient is het oudste en grootste van de drie meren (2.500 ha). Je kunt er zwemmen en allerlei watersporten beoefenen. Lac du Temple, bekend om zijn rust en grote vissen, trekt visliefhebbers. Lac d'Amance, het kleinste van de drie meren, is gewijd aan watersporten, met name jetskiën en waterskiën.

Trekvogels kijken

Met bijna 300 geregistreerde soorten is het park van het Forêt d'Orient de perfecte plek om trekvogels in de Aube te bekijken: zwarte ooievaars, grijze kraanvogels, zeearenden, Berwicks zwanen... Er zijn verschillende observatieposten aan weerszijden van het bos. Verrekijkers kunnen worden gehuurd bij het Maison du Parc in Piney.

Op zoek naar de schat van de tempeliers

Volgens de legende hebben de Tempeliers hun schat begraven in het Forêt d'Orient, het voormalige bolwerk van deze raadselachtige ridder-monniken uit de Middeleeuwen. Het is misschien de moeite waard om een wandeling te maken langs het toeristische pad van de Tempeliers in het Forêt du Temple (5 km). Hier kun je de Loge Bazin ontdekken, een voormalige commanderij van de Tempeliers in het hart van het bos, waar sommige overblijfselen nog verborgen liggen onder de begroeiing.

Loop in de voetsporen van Napoleon

Weinig mensen weten het, maar Napoleon Bonaparte kreeg zijn start in Brienne-le-Château, in het hart van het regionale natuurpark Forêt d'Orient. Een museum vertelt het verhaal van drie bezoeken van de keizer aan de stad: van 1779 tot 1784, toen hij een leerling was aan de Koninklijke Militaire School; in 1805, tijdens zijn reis naar Milaan om gekroond te worden tot koning van Italië; en in 1814, tijdens de laatste slag om Parijs.

Waar verblijven?

Domaine de la Noue des Rois is het perfecte adres voor je volgende avontuur in het regionale natuurpark Forêt d'Orient. Onze 4-sterrencamping in de Aube is het hele jaar door geopend en biedt stacaravans en staanplaatsen voor tenten, campers en caravans aan het meer. Ideale ligging in Champagne-Ardenne, niet ver van Troyes, in een uitzonderlijke natuurlijke omgeving!