ReserveringNieuws00 33 3 25 24 41 60
Camping het hele jaar geopend

L'Aube in Champagne

De Nogentais en de Champagne

Met zijn kastelen, omzoomd met Franse tuinen die getuigen van de Franse geschiedenis en architectuur, zijn fascinerende musea, rijk aan onvermoede schatten, en zijn oevers van de Seine, zullen de Nogentais u verbazen. Bezoek de stad Nogent sur Seine, Romilly sur Seine, een oude industriestad en Pont sur Seine.

Champagne-Ardenne is vooral bekend om zijn wijngaarden en kelders. Het is in deze streek dat de Champagnewijn wordt geproduceerd, die nu wereldwijd wordt erkend en het AOC-label (Appellation d'origine contrôlée) heeft. Het is ook mogelijk om vele steden te bezoeken die rijk zijn aan erfgoed, gastronomie of architectuur.
De Aube, in het hart van de Champagnestreek, is een 100% natuurlijke bestemming. De omringende natuur, de landschappen en de activiteiten zijn er allemaal om aan uw wensen te voldoen terwijl u de tijd neemt om ze te ontdekken. Tijdens uw verblijf kunt u meer dan 220 kilometer van de toeristische route van de Champagne ontdekken.

De verschillende facetten van de Aube ontdekken

Welkom in de Aube, met zijn immense Regionale Natuurpark van het Forêt d'Orient. Kom genieten van duiken, kanoën, kajakken, waterfietsen en roeien. Het vissen is hier bijzonder goed.
Tenslotte zal de onmiddellijke omgeving liefhebbers van wandelen of fietsen, golf of tennis bekoren.
U kunt ook het Tempelmeer ontdekken, dat is geclassificeerd als "Nationaal Natuurreservaat"; het biedt ruimte en rust. En Lake Amance, dat is een vrijetijdscentrum.

De Côte des Bar

Gelegen in het zuiden van de Champagnestreek, bekend om zijn fabelachtige champagne

De Othevallei

De cider van de Othe-streek wordt gemaakt van een twaalftal appelvariëteiten, zoals de Avrolles, de Nez Plat of de Nez de Chat, die worden geraspt en geperst. Het sap wordt in een vat gedaan, overgetapt en gedurende enkele maanden gefermenteerd.
Chaource is bekend om zijn zachte kaas, gezouten met droog zout en met een klonterige korst, en heeft nu een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB).