ReserveringNieuws00 33 3 25 24 41 60
Camping het hele jaar geopend

Provins

Op 38 km van de camping ligt de middeleeuwse stad Provins, een absolute must voor de nieuwsgierigen en liefhebbers van geschiedenis.

De stad Provins, officieel Werelderfgoed van de UNESCO sinds 2001, biedt aan alle toeristen vele bezoeken, animaties en andere evenementen, zoals festivals, evenementen...

Ontdek de versterkte muren en poorten van de stad, gebouwd tussen de elfde en dertiende eeuw, de kerker genaamd 'La Tour César', symbool van de macht van de graven van Champagne in de Middeleeuwen. U kunt ook de Grange aux Dîmes (een voormalige schuur) bezoeken, die werd gebruikt door handelaren als een overdekte markt tijdens de grote Jaarmarkten van Champagne. Waag u in de ondergrondse gangen die nog steeds gevuld zijn met het mysterie van hun gebruik tijdens de Middeleeuwen.

Dag na dag worden spektakels aangeboden door de stad Provins, tot grote vreugde van de toeristen en nieuwsgierigen. Woon het valkerij/paardenspektakel bij in het 'Théâtre des remparts' en bewonder de vele soorten roofvogels die spelen met paarden, wolven, dromedarissen. Elke dag vinden er tal van soortgelijke evenementen plaats in Provins, deze stad is echt waardig van zijn plaats in de UNESCO-lijst en verdient een bezoek.