ReserveringNieuws00 33 3 25 24 41 60
Camping het hele jaar geopend

4 sterren camping bij de Route Touristique du Champagne in Aube

Profiteer van uw kampeervakantie in de buurt van Troyes in de Aube om de toeristische route van de Champagne te ontdekken, een bewegwijzerd circuit van 220 km rond Bar-sur-Seine en Bar-sur-Aube. Tussen wijngaarden, valleien en pittoreske dorpjes onthult de toeristische route van de Champagne in de Aube de geschiedenis van deze eeuwenoude drank langs de Côte des Bar.

Een culturele reis door de Champagne wijngaarden

De wijngaarden van de Aube, na de Marne het grootste Champagne-departement van Frankrijk, beslaan bijna 8.000 hectare. De Côte des Bar produceert bijna 25% van de 300 miljoen flessen die jaarlijks over de hele wereld worden verscheept. Veel wijnhuizen bieden rondleidingen en proeverijen. Hier zijn de niet te missen stops op de sprankelende Champagne wijnroute!

Bar-sur-Aube, de oude middeleeuwse stad van Champagne-Ardenne

Omgeven door heuvels en hellingen, aan de voet van de berg Sainte-Germaine, is Bar-sur-Aube een mooi middeleeuws stadje in de Champagnestreek dat een rijk architecturaal erfgoed heeft behouden. Er zijn veel vakwerkhuizen te bewonderen, waaronder het voormalige klooster dat het stadhuis werd, de Saint-Pierre kerk en de overdekte galerij, die gebruikt werd tijdens de grote champagnebeurzen in de Middeleeuwen. Of misschien wandel je liever langs de oevers van de rivier de Aube, langs de Promenade de Mathaux of in het Parc de la Gravière.

Abdij van Clairvaux, 900 jaar geschiedenis

De cisterciënzerabdij van Clairvaux ligt in Ville-sous-la-Ferté, op 15 km van Bar-sur-Aube op de grens met Haute-Marne, en is een meesterwerk van kloosterarchitectuur. De abdij werd na de Franse Revolutie door Napoleon omgebouwd tot gevangenis, maar werd in 1115 gesticht door de monnik Bernard de Clairvaux. Rondleidingen met gids gaan langs de kapel, het conversiegebouw met zijn kelder en slaapzaal, de damesherberg en de 18e-eeuwse kloostergang, en de voormalige gevangeniscellen.

Het Kristalmuseum van Bayel, in de voetsporen van de meester-glasblazers

Het Bayel Kristalmuseum, gevestigd in de voormalige Koninklijke Glasblazerij van Champagne, vlakbij de Abdij van Clairvaux, neemt je mee op een reis door de geschiedenis van glas en kristal, van de Oudheid tot nu. Ontdek uitzonderlijke stukken van Cartier, Louis Vuitton en Fabergé en eindig je bezoek in het glasatelier, waar kristal met de mond wordt geblazen. Glasblazers demonstreren hun vaardigheden aan het publiek. Je kunt zelfs een handgemaakt stuk kopen in de museumwinkel.

Essoyes, het dorp van Auguste Renoir

In het hart van de wijngaarden van de Ource-vallei ligt Essoyes, een vredig Champagnedorpje waar de schilder Pierre-Auguste Renoir woonde. U kunt een bezoek brengen aan het huis van de familie Renoir en het atelier van de impressionistische schilder, gebouwd in 1905 op de bodem van de tuin, die beide het label "Maisons des Illustres" hebben gekregen. Renoir, zijn vrouw en zijn zonen liggen begraven op het kerkhof van Essoyes. Op slechts 8 km van het dorp Renoir ligt het Plateau de Blu, het hoogste panoramische uitkijkpunt in de Aube, een andere bezienswaardigheid op de toeristische route van de Champagne.

Mussy-sur-Seine, Petite Cité de Caractère in de Aube

Mussy-sur-Seine, op de grens van de Champagne en de Bourgogne, herbergt een van de rijkste erfgoederen van de Aube. Eerst een Gallo-Romeins dorp, daarna een versterkte middeleeuwse stad, heeft deze "kleine stad met karakter" zijn oude Bourgondische huizen en de overblijfselen van de oude stadsmuren uit de 12e eeuw behouden. De 13e-eeuwse collegiale kerk met kathedraalachtige volumes, beelden en glas-in-loodramen is een echte blikvanger. De zoutopslagplaats, het huis van de kanunniken en de ijskelder van de bisschoppen zijn ook zeker een bezoek waard.

Les Riceys, de grootste wijngaard in de Champagnestreek

In het uiterste zuiden van de Champagne, op de grens met Bourgondië, ligt Les Riceys, een karaktervol dorp in het hart van de Côte des Bar. Het is de grootste wijngaard van de Champagne, met 866 hectare wijnstokken. Het is ook het enige terroir met drie AOC's: Champagne, Coteau Champenois en Rosé des Riceys. Op het gebied van erfgoed is de kerk Saint-Pierre-ès-Liens zeker een bezoek waard vanwege de 16e-eeuwse gebrandschilderde ramen, net als het Château de Taisne en de sublieme formele tuinen.

Waar te overnachten op een camping

Domaine de la Noue des Rois, een rustige 4-sterren familiecamping in de buurt van Troyes in het departement Aube, verwelkomt u voor een tussenstop of een langer verblijf op de toeristische route van de Champagne. Het hele jaar geopend, verhuur van stacaravans en staanplaatsen aan het meer, zwemparadijs, animatie, sport- en recreatiemogelijkheden.