ReserveringNieuws00 33 3 25 24 41 60
Camping het hele jaar geopend

4-sterren camping bij de meren van het Forêt d'Orient

Terwijl de Aube beroemd is om zijn champagnewijngaarden, is het departement ook bekend om zijn 3 grote meren die genesteld liggen in het hart van het immense Regionale Natuurpark van het Forêt d'Orient. Zwemmen, watersporten, vogels kijken - de mogelijkheden zijn eindeloos en vol verrassingen. Wat te doen, wat te zien? Volg de gids!

Meer van Orient / Port-Mesnil

Op minder dan 30 minuten van Troyes, niet ver van onze camping in de Aube, is het Lac d'Orient het grootste van de drie meren in de Aube streek. Het maakt deel uit van het Parc Naturel Régional du Forêt Orient, waaraan het zijn naam ontleent. Het is een echte oase van koelte in de zomer en beslaat 2.500 hectare. Het is een geweldige plek om te zwemmen, met drie zandstranden (Mesnil-Saint-Père, Géraudot en Lusigny-sur-Barse).

Het gebied is ook ideaal voor allerlei watersporten, zoals zeilen, windsurfen, paddleboarden, kanoën, vissen en duiken. In de zomer bieden gidsen van het Regionale Natuurpark kajaktochten aan om het onderwaterbos te ontdekken, een echte "mangrove" in de Aube. Vogelaars kunnen op zoek gaan naar de zeearend, een van de grootste dagroofvogels van Europa. Er is een observatorium opgezet tussen het strand van Géraudot en het Maison du Parc in Piney.

Meer van Amance / Port Dienville

Lac d'Amance, soms ook Lac de Dienville genoemd, is het kleinste van de Grands Lacs de Champagne (480 ha), wat niets afdoet aan zijn charme, integendeel. Net als zijn buurman is het een ideale plek om te zwemmen, voor vrijetijdsbesteding met het gezin en voor motorbootvaren.

Zodra het mooi weer is, wordt het strand van Dienville een van de favoriete plekken voor zomergasten om te ontspannen. Er is de hele zomer toezicht op het zwemmen, tot grote vreugde van de gezinnen. Vlak ernaast ligt het watersportcentrum dat vakantiegangers aantrekt die op zoek zijn naar een verfrissende verandering. Hier kun je motorboten huren, je vaarbewijs halen, jetskiën en waterskiën. In de jachthaven zijn er bars, restaurants en entertainment op zomeravonden.

Tempelmeer / Brévonnes

Lac du Temple ligt tussen Lac d'Orient en Lac Amance, in de gemeente Brévonnes. Het beslaat 2.000 hectare, waarvan een deel is geclassificeerd als natuurreservaat. Het dankt zijn naam aan een legende dat de Tempeliers er hun schat verstopten.

Omgeven door wilde, ongerepte natuur wordt het Lac du Temple beschouwd als een van de beste visplekken in de Aube, met veel vis en een reputatie voor vleesetende vissen. Het nachtvissen op karper trekt veel liefhebbers. Vissers delen het gebied met een grote populatie trekvogels. Eind augustus kun je Zwarte Ooievaars zien, een zeldzame en beschermde diersoort. Van oktober tot december staan Grijze Kraanvogels centraal op het Lac du Temple. Het observatorium van Valois, toegankelijk vanaf een pad dat begint bij het Maison du Parc, biedt een uniek uitzicht op het meer.

WIST U DAT? De drie meren in het Forêt d'Orient zijn kunstmatig aangelegd om overstromingen van de Seine te voorkomen. In de winter zijn deze grote reservoirs zo goed als leeg. Ze vullen zich geleidelijk tot de lente voordat ze aan het begin van de zomer hun maximale niveau bereiken.